Tips til maling av tak

Fine og rene tak bidrar til et pent og fresht uttrykk i et rom. Glem derfor ikke å malet taket samtidig som du maler eller tapetserer veggene.

De fleste velger å male taket med en hvit matt takfarge som skaper en jevn lysfordeling i rommet. Det går selvfølgelig fint å male taket i andre farger. Det gir et særpreg til rommet og skaper en annen atmosfære.

Ved å male taket i en mørkere farge i et rom med høy takhøyde kan du skape en illusjon av at taket er senket og det gir en mer intim følelse av rommet, du kan også male takfargen et stykke ned for å skape en lavere takhøyde. Ønsker du derimot å heve taket er lyse farger å anbefale.

Begynn alltid med å male taket før du setter i gang med maling eller tapetsering. Da slipper du malings søl på veggene.

Vask taket

Underlaget må være rent før du setter i gang med malingsjobben. Vi anbefaler å bruke malingsvask til denne jobben, vi fører Målartvätt fra Nitor.

Om taket ikke er malt med vanlig takfarge fra før, bør man prøve å finne ut om det er en gammel limmaling eller eventuelt kalkmaling som er brukt. For disse typene maling er det andre fremgangsmåter å rengjøre på.

Forarbeid på nye tak

Pass på at alle skrue og spikerslag er sparklet igje

n. Pass på at sparkelen er tørr og ousset glatt. Se til at ikke det er noe støv igjen før du begynner å male.

Forarbeid på malte tak

Begynn med å skrape bort eventuell løs maling. Sparkle om nødvendig hvis det er noen ujevnheter eller skader. Pass på da å få så lik overflate som det øvrige taket. Støvsug godt etter du har pusset sparkelen.

Grunning

Normalt behøver man ikke grunne taket. Tak med sterk sugende overflate får et finere sluttresultat om det brukes grunning før maling.

Nikotin og vannskadede tak bør grunnes med sperregunning.

Nå er det klart for maling

Det anbefales å bruke maskeringstape for å beskytte veggen. Ta bort tapen med an gang taket er ferdig malt før takmalingen har tørket. Rull hele taket uten pause og start gjerne der det et mest lysinslipp. På siste strøket start ved vinduet og mal parallellt innover i rommet. Bruk rikelig med farge, og det anbefales å bruek en god rull så du slipper så mye søl og sprut mens du holder på.

Bilder hentet fra Pure & Original, dette er bilder fra leiligheten til Else Kåss Furuseth, stylet av Tone Kroken, Yvonne Wilhelmsen for Bonytt og også bilder fra inspirasjonsheftet til Pure & Original og Tid for hjem, TV2.

Populære artikler
Nyeste artikler

TORSHOV FARGE

TELEFON: 22 22 19 90

E-POST: post@torshovfarge.no

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre 07:00 - 20:00

Lørdag     09:00 - 17:00

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

ADRESSE

Vogtsgate 33

0474 Oslo

Se kart