November 12, 2018

October 1, 2018

September 28, 2018

Please reload

Nyeste artikler

Farger fra Mia Colore - 64 nye farger

March 22, 2018

1/10
Please reload

Populære artikler

10 kjekke ting til oppussing

1. Boksåpner til malingspann

Skrutrekkere, nøkler og annet fungerer sikkert, men vi anbefaler en ordentlig boksåpner, Med den så lager du ikke bulker på lokket, det gjør at du da får på lokket igjen uten problemer. Mye banning og frustrasjon spart :)

 

 

 

 

 

2. Smarte våtservietter

Har du først fått en boks med våtservietter for oppussing i hus, blir det garantert ikke den siste boksen du kjøper. Dette er noe helt annet enn serviettene du finner i hylla på dagligvarebutikken, og de er suverene.

De fjerner maling, fett og olje lekende lett fra hendene og andre flater, uten at du trenger å utsette hendene for white-spirit eller andre løsemidler.

 

 

 

 

 3. Dekkefilt

Alle bør ha en rull dekkefilt stående i boden. Har man prøvd å dekke med plast eller papp under malearbeidet vet man at det har lett for å bli et søl. Dekkefilten er et fantastisk alternativ.

I stedet for at malingen blir liggende oppå, slik som med andre dekkeprodukter, trekker den ned i filten – samtidig som et plastlag under sørger for at det ikke trekker videre ned i underlaget.

I tillegg er dekkefilten et bedre alternativ både for lommeboken og for miljøet; dekkefilt kan nemlig brukes gang på gang uten at effekten forringes. Og den kan brukes både inne og ute.

 

 

 

 

 4. Hansker

Ved kontakt med sterke væsker og stoffer er hansker et must. Men også ved bruk av mildere produkter er det lurt å benytte hansker.

Undersøkelser har nemlig vist at den hyppige vaskingen av hendene under oppussingen lett kan irritere hendene.

Bruker du hansker slipper du å vaske deg like ofte, og unngår tørre hender som sprekker og svir.

 

 

 

5. Tape

Skal man male skarpe kanter eller dekke til områder, er maskeringstape en god hjelper. Men tape kan også brukes til andre ting.

Legger du for eksempel en remse med tape over toppen på malingspannet før du slår den over i malerbøtten eller -karet, fylles ikke sprekken med maling, og det er enkelt å få på plass lokket igjen.

 

 

 

 

6. Rørepinne

Ja, du kan bruke en annen pinne fra hagen, skrutrekker eller lignende. Men for å slippe å ødelegge verktøyet eller få malingen full av barkebiter, er det veldig mye enklere å bruke en ferdig rørepinne.

De koster lite, eller er gratis og har stor nytte!

 

 

 

 

 

7. Forlengerskaft

Ryggen og nakken din kommer til å takke deg om du bruker forlengerskaft til rull og pensel. Du kommer lettere til i høyden, samt at jobben med å male veggen går så mye enklere og raskere siden du får en langt større rekkevidde også i vanlig høyde.

 

 

 

 

 

 

 8. Slipeklosser/-svamper

Du vet aldri når du trenger å slipe litt. Kanskje er det en for ru eller for glatt overflate som må jevnes litt ut før maling, eller kanskje man får fiberreisning når rengjøringen eller grunningen er ferdig.

Sparkelmasse må også slipes etter den har tørket. Uansett er noen slipeklosser eller -svamper smarte produkter det er lurt å ha i hus.

 

 

 

 

 

9. Tapetsvamp

Når du tapetserer er det veldig lurt å ha en svamp! I hver skjøt for hver lengde du legger går over med en godt fuktig svamp. Da får du vekk eventuelle limrester i skjøtene og du vil få et fint resultat. Om man ikke gjør dette kan man fort angre dagen etter. da man ser at limet har laget en litt blank film i skjøtene. Har limet først tørket i skjøtene så vil det ikke kunne fjernes. 

 

 

 

10. Malervask

Ikke bruk Salmiakk, Zalo eller Grønnsåpe. Rengjør heller overflatene med en malervask fra malingprodusenten - den er formulert for å gi et best mulig underlag til malingen.

Del gjerne på Facebook
Lik artikkelen
Please reload

ÅPNINGSTIDER

TORSHOV FARGE

ADRESSE

Man - Fre 07:00 - 20:00

Lørdag     09:00 - 17:00

Vogtsgate 33

0474 Oslo

Se kart

TELEFON: 22 22 19 90

E-POST: post@torshovfarge.no

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle