Slik fikser du et slitt gulv på 1-2-3

Om gulvet ditt begynner å vise tegn til slitasje eller du trenger å holde det vedlike, følg punktene under og du har gulv i mange flere år.

1. Rengjør med trerens.

Husk alltid å vaske ditt tregulv (uansett overflatebehandling), vinylgulv eller laminatgulv med WOCA Trerens før pleiebehandling. WOCA Trerens fjerner enkelt både skitt, gamle såperester og gjenstridige flekker fra overflaten. Treets porer åpnes, og du oppnår et penere resultat ved senere behandling med såpe eller olje.

Merk: Grunnrens med for høy PH-verdi kan føre til misfarging av spesielt eik.

2. Regelmessig vask av ditt såpe- eller oljebehandlede tregulv

WOCA Natursåpe er velegnet til jevnlig rengjøring av såpe- eller oljebehandlede gulv.

Natursåpen er basert på naturlige stoffer som soyafett og kokosfett og fjerner effektivt smuss. Samtidig går såpen dypt ned i treet, hvor den etterlater en mikroskopisk og pustende såpefilm på overflaten, som beskytter treet mot slitasje, smuss og flekker. Ved neste såpevask fjernes smusset automatisk og en ny beskyttende såpefilm dannes.

Regelmessig gulvvask med WOCA natursåpe forlenger ikke bare treets levetid, men gjør også et såpe- eller oljebehandlet tregulv enklere å holde rent.

Anbefaling: Vi anbefaler å supplere vask av ditt oljebehandlede tregulv med WOCA oljesåpe ca. hver 4. gang (eller etter behov). Oljesåpen rengjør og tilfører samtidig ekstra olje til overflaten. Med dette tillegget til vedlikeholdet mettes treets porer og treet bevarer samtidig gløden og naturlige nyanser.

3. Er det fotspor på gulvet etter at du har vasket?

Det henger ofte sammen med en overdosering av såpe. Vi har nøye satt sammen WOCA såpenes sammensetning og konsistens. Så selv om du gjerne vil behandle gulvet ditt godt, hjelper det ikke å overdosere.

Anbefaling: Vask gulvet med rent, lunkent vann uten såpe og forstporene forsvinner igjen.

4. Vinyl- og Laminatpleie

WOCA Vinyl- og Laminatpleie legger en beskyttende hinne og dekker mange av de små mikroskopiske ripene som ikke kan sees med det blotte øye. De ses for eksempel som matte områder i lysinfall fra vinduer. Ved spisebordet, der stoler trekkes frem og tilbake, er det ofte hard slitasje på gulvet.

Vinyl- og Laminatpleie kan redusere deler av slitasjen og etterlater en fin, matt overflate.

5. Bruk aldri brun såpe på lakkerte gulv!

Brun såpe er sterkt basisk og har en høy pH-verdi, derfor vil såpen over lengre tid langsomt bryte ned lakken. Dermed ødlegges gulvets beskyttende overflatebehandling. Bruk istedet et pH-nøytralt rengjøringsmiddel, som WOCA Vinyl- og Lakksåpe, som effektiv fjernes smuss og flekker uten å påvirke den lakkerte overflaten.

6. Ikke bruk mikrofiberkluter til rengjøring av ditt tregulv

Vi anbefaler ikke å benytte mikrofiberkluter til rengjøring av tregulv. Mikrofiberkluter har nemlig en lett slipeeffekt, som over tid vil bryte ned en overflatebehandling av olje eller såpe.

Anbefaling: En gulvmopp i bomull er perfekt til rengjøring av dine tregulv, da den rengjør overflaten skånsomt og holder gulvets overflatebehandling intakt.

7. Trerens: et uunnværlig produkt til rengjøring av tre

På samme måte som makeupfjerner er en fast del av alle kvinners sminkepung, burde WOCA Trerens finnes i alle hjem med tregulv og annet inventar av tre. Trerens kan nemlig sammenlignes med makeupfjerner, når man først skal fjerne gammel "smuss" fra overfladen før man tilføyer noe nytt.

WOCA Trerens fjerner altså ikke kun smuss men også såperester fra overflaten, og man oppnår et penere resultat. Trerens er kort sagt et "must have" til rengjøring av tre.

Tips: Om du har fått stygge ringer på gulvet av vann, så finnes det en flekkfjerner som magiskt fjerner disse ringene. Les bruksanvisningen og gjenta eventuelt flere ganger. Woca Flekkfjerner for eikegulv. Kan også brukes på benkeplater i eik.

Populære artikler
Nyeste artikler

TORSHOV FARGE

TELEFON: 22 22 19 90

E-POST: post@torshovfarge.no

ÅPNINGSTIDER

Man - Fre 07:00 - 20:00

Lørdag     09:00 - 17:00

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

ADRESSE

Vogtsgate 33

0474 Oslo

Se kart